Ünnep nem ünnep

Nagypéntek

Megszavazták, hát legyen ünnep a Nagypéntek is. Ez egyből egy másik vitát robbantott ki. Legalábbis abban a csoportban, amit a munkahelyem összes dolgozójának hozott létre, egy másik áruházban dolgozó személy. A csoportnak 9129 tagja van velem együtt. Ez azt jelenti, hogy minimum ennyi embert érint, hogy ezen a napon is zárva lesznek a kereskedelmi egységek.

http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/megszavaztak-munkaszuneti-nap-lesz-a-nagypentek/f21t9yh

Itt jöhetne a nagy örömködés. De ez elmarad. 

Felmerült egyből ugyanis a probléma. Ami az, hogy persze az egészségügyben, és vendéglátásban dolgozóknak ez sem ünnep mert nekik attól menni kell. Aztán jött a kontra, hogy igen-igen, ráadásul, hiába leszünk zárva pénteken, szombaton ugyanúgy le fogják rohanni a boltokat az emberek. Megnövekedik a vásárló szám, mivel bepánikolnak az emberek, hogy jaj nem lesz nyitva a bolt pénteken aztán meg vasárnap-hétfőn, és éhen fogunk halni. Miért nem a Szent este lett ünnep? Miért nem lett akkor a szombat is ünnep? És amúgy is dögöljön meg a szomszéd tehene is, mert megint csak azoknak jó, akik az irodákban dolgoznak és-vagy normális munkahelyük van ami csak hétfőtől, péntekig szóló munkarendet állít fel. 

Gratulálok Magyarország és dicső népe, megint csak bebizonyítottad, hogy neked semmi sem elég jó. Nem vagy képes örülni annak amit kapsz. Ez az igazi Magyar mentalitás! Ha valaki a kis úját nyújtja, neked az egész karja kell. Kapzsi vagy és önző, nem érdemelsz te semmit! Míg nem azt nézed, mi jó van ebben addig nem is fogod meglátni, csak a rosszat.