Mozinap

Ma mivel az ünnep alkalmából nem kellett dolgozni mennem, így megleptük a kedvesemmel magunkat egy moziba menéssel.

A Lego Batman című filmet néztük, és rá  kellett jönnöm, ez az a kategória amikor tényleg azt kapod amit vártál. Nagyon kedves történet amiből számomra a család szerepének fontossága volt a tanulság. Rajtunk kívül mindenki gyermekkel érkezett akik ugyanúgy tudták élvezni a műsort, mint mi. De mégsem volt, az a lebutított mese amit csak azt hiszed, hogy jót tesz a gyereknek, pedig nem. Egy szóval tökéletes mozi élmény volt, ajánlom a filmet, mindenkinek aki ki akar kapcsolódni.

Viszont észre vettük, megint csak, hogy rengeteg tizenéves gyerek lézengett a plázában. Elszomorodtam, mert azt éreztem, ezek a srácok, ezt tekintik szórakozásnak, hogy beülnek öten egy üzletközpont étkező részére és nyomkodják a telefonjukat. Mit mondanak otthon, hogy hová mennek? Egyáltalán érdekli a szülőket, hogy mit csinál a gyerek? 

Azt érzem, ez egy nagy problémája a társadalomnak. Nem figyelünk oda a fiatalokra, és nem törődünk azzal, hogy mit csinálnak, amikor a szabad idejüket töltik. Nem tudjuk őket és a cselekedeteiket felügyelni, és kordában tartani. Ezáltal, nincs hatásunk arra, milyen az értékrendjük, valamint ők a miénket semminek nézik. Próbáljunk több kapcsolatot teremteni ezzel a generációval, mert így elveszítjük a jövőt!