A zseni a káoszban is látja a rendet ..... ja nem.

Azt a részt nem említettem még, hogy már nem a csodálatos második emeleti lakásban lakunk, hanem egy picike házikóban, a városközpontban. Viszont ez várható volt ez alapján a bejegyzésem alapján. Nagy előnye, hogy az anyukámmal egy udvarban lakunk, mert így jött ki teljesen jól és véletlenül a másik albérlet találás. Azonban ez a házikó, nem véletlen hívom így, kimondottan pici.

Kérdés: hogyan tartsak rendet?Image result for rendetlenség

Nagyom nehéz tényleges rendet csinálni is a házikóban, mert eleve semminek nincs benne hely. Konkrétan, hogy el tudjátok képzelni, a lakás 65 nm körül volt. Ez a hely ahol most élünk kis túlzásokkal 40 nm. Ez sehogy nem passzol, mert cuccunk annyi volt már a panelos korszakban is, hogy egy részét itt tároltuk anyánál, meg Szuperférj szülőházában. ( Igen azóta férj lett. )  Így piszok nagy gondban vagyunk a rengeteg, valószínűleg egyébként felesleges dolgunk tárolásával.

Az lett kitalálva, hogy ilyen kisebb-nagyobb tároló dobozokban fogjuk tartani a dolgainkat. Terveztünk a falakra polcokat rakni. Namost ezzel az a baj, hogy egy polcot tudtunk feltenni, mivel a falból konkrétan kiesett a polctartó sín, tiplistől tokostól vonóstól. Frankó …. most? Kellene szekrény, ahová betesszük a tároló dobozt, vagy tegyük az ágy alá. Ez ott bukott meg, hogy itt Középföldén ahol mi lakunk, minden ház vizes, és salétromos, mert a salétromos földből, vagy agyagból készült téglából építették. Így semmit nem lehet a falhoz tenni vagy a fölre közvetlen hosszú ideig, mert bepenészedik a bútor is a fal is. A szellőzés nem nagyon jó, mert akkoriban erre felé, mikor ezeket a fajta építő anyagokat használták, az ajtó meg az ablak, csak a gyengéknek való volt úgy látszik, mert ablak, ha szerencséd van, helységenként van egy, de véletlen se úgy hogy huzatot lehessen csinálni. Vagy nincs ablak mindenhol. Az ajtó készítő viszont tuti drágán dolgozott, mert az nem jut minden helységbe, cserébe van boltív, ha lehet sok és még több.

Így próbálunk mi beosztani, egy szobát, egy előszobát, egy konyhát, és egy fürdőt. Úgy kezdtem, hogy imádott mosógépemet eladtam, mert konkrétan nem fért be a fürdőbe! Étkező asztalunk nincs, mert konkrétan nem fér be! Van egy ágyunk, ami betakarja a szoba 60 százalékát, egy pár szekrény, nem túl közel a falhoz, cserépkályha, és Szuperférj asztala, mert nem vagyok hajlandó ettől megfosztani. neki az kell, annál az asztalnál él kb., abban vannak a laptopok, PC-k, telefonok, máig harcoló indián telepesek meg ilyenek.

Egy szó, mint száz, nem vagyok képes fizikailag, ennek a sok dolognak helyet találni. Mindig kupi hatás van az én szememben, a házikóban, és ezt utálom. Szabin vagyok majd egy hete, de a lakáson semmi nem látszik. Én meg tépem a hajam minden nap, mert nem tudom egyszerűen hova rakni azt a sok s..rt. Megválni viszont nem akarunk semmitől, mert amúgy meg tökjó dolgaink vannak, meg használjuk is őket, csak zavar, hogy semminek nincs helye.

Olyan ámulattal nézem azokat a háztartásokat ahol mindig szép rend van, meg minden el van pakolva, mindennek van helye. Szóval léci, vagy mondjátok meg, hol lehet tárgy zsugorító lézerfegyvert kapni, vagy hagy lehessen egy szép nagy házam ahol csak a konyha akkora lesz, mint ez a ház.

Kép forrás https://www.ridikul.hu/2017/10/03/tulzsufolt-tarolok-a-felhalmozas-es-a-rendetlenseg-jelei/