Az ész veszélye

A teremtés koronálya sokak állítása szerint a férfi. Mégis mindannyian tudjuk, hogy bár a család feje a férj kell mellé egy asszony aki a nyak és forgatja, irányítja a férfit. Ez szinte minden családra igaz, hogy kell egy erős akaratú nő, aki gyengéd mégis szilárd elképzelésekkel bír. A legjobb bizonyíték erre, hogy a férjek egy embertől rettegnek a leginkább .... és az többnyire az anyós!

 

Forrás: mindenkiolvas.blog.hu

A legveszélyesebb nő az amelyik okos, és rafinált. Egy szóval minden nő az! Nekünk van egy olyan génünk ami mindezért felelős. Lássuk csak, képesek vagyunk egyszerre több felé figyelni, kitalálni a férfiak gondolatát ( jó azt nem olyan nehéz) és megoldani bármi féle felmerülő problémát. Képesek vagyunk a legnagyobb álldásra, kihordani és világra hozni egy új életet. Empátiát gyakorolni embertársaink felé. Vállalatokat irányítani és háztartást vezetni, legtöbb esetben mindezt egyszerre.

Mégis van a világban egy olyan fajta élet szemlélet, amely még mindig megkülönbözetet  minket a férfiaktól, valószínűnek tartom, hogy azért mert félnek tőlünk. Egy okos nő, bármit el tud érni amit csak a fejébe vesz, ez a férfiak számára azért olyan ilyesztő, mert nem bírnak el egyszerre ennyi információval. Ha egy nő szép, csinos, és még okos is akkor azt már veszély forrásként értelmezik és tartanak tőle. Persze van is mitől tartaniuk mert egy riválisan domináns elme érkezik a társaságukba. De elfelejtik azt a tényt, hogy mi nők vagyunk és nem igazán érdekel minket az a fajta versengés. amit ők produkálnak. Egy jól menő céghez, nem könnyen vesznek fel női alkalmazottakat.Nem vagyok véleményem szerint nagyon se szép se csinos, épp ezért lettem okos, hogy valamim csak legyen már a világban Még álláskereső koromban, több céghez próbáltam bekerülni mint pályázat író, vagy csak mint asszisztens, de nem. Sehová nem vettek fel, mindenféle indokokkal hárítottak vagy egyszerűen csak nem válaszoltak. Így eshet meg az véleményem szerint, hogy több diplomás nő is dolgozik egy olyan cégnél mint ahol én, aminek semmi de semmi köze a végzettségéhez. Pedig ha csak egy esélyt adtak volna mind nekem, vagy a többi okos nőnek, hogy azt csinálja amihez ért, gazdaságilag sokkal produktívabb világban élhetnénk. Mert akkor talán az okos nők a kezükbe vehetnék az irányítást és kezdhetnének valamit azokkal az információkkal amikhez értenek is. Álltalában  leráznak minket azzal, hogy túlképzettek vagyunk, vagy csak annyit mondanak más kapta meg az állást, ha mondanak bármit is. 

Egy nő mindig okos, és mindig rafinált így eléri a célját! Ezálltal valóban veszélyes lesz, mert ha nem hagyják érvényesülni, de ő ki akar törni onnan ahol épp tart, akkor mindent megtesz annak érdekében, hogy elérje a célját. Így, kedves férfiak csak azt tudom tanácsolni, inkább engedjétek és segítsétek őt abban, hogy elérje amit akar és vigyorogjatok melette büszkén amikor sikert arat! Máskülönben, ha elé álltok csak arra lesztek figyelmesek hogy keresztül gázol rajtatok lassan és csendesen, míg ti mással vagytok elfoglalva, és akkor nem lesz se mosojgás melette, se vacsora se egyébb.