Hogyan oszd be jól az időd?

Bátran állíthatom, hogy mindannyian gondoltunk már arra bár csak több időnk lenne dolgokra. Egy nap viszont csupán huszonnégy órából áll, így nem tehetünk mást, mint abból gazdálkodunk. Mégis kell, hogy legyen módja annak, hogy minden beleférjen ebbe az időbe! 

 

Forrás: costadelsolmagazin.com

Van egy nagy elméletét, amit magaménak vallok, mi szerint, csak a múlt létezik! Nincs ebben a világban jövő mivel semmit sem tudunk biztosra. Csak az az egy dolog biztos, ami már megtörtént. Nem lehet mások adott szavára alapozni,  nem úgy mint régen, és nincsenek nagy előrelátó ígéretek. Vagy ígéretek ég épp lehet, hogy vannak de alapjuk nincsen, nem is lehet. Ezért a jövő csak egy törékeny üveggolyó, amit magunknak formálunk. Lehetnek terveink és céljaink, de soha nem lehetünk biztosak abban, hogy megvalósítani is képesek leszünk azokat. A jelen csak egy múló pillanat, ami mire kimondunk egy szót, végig futtatunk egy gondolatmenetet, eloszlik és múlt lesz belőle. Így lehetséges az, hogy csak a múlt létezzen, és ne legyen más idősáv.

Ezért történik velünk olyan gyakran az, hogy nem tudjuk megfelelően beosztani az időnket. Dolgozunk, megcsináljuk amit kell otthon, de rá kell jönnünk, hogy még mindig nem vagyunk készen teljesen. Van egy mód arra, hogy némileg összeszedettebbek legyünk. Időbeosztást tervezhetünk magunknak, amitől ha csak kis mértékben rugaszkodunk el talán sikerül úgymond utolérni magunkat. Szeretném megkímélni magam például a folytonos kialvatlanságtól én is. De valószínűleg ott csúszik el a dolog mikor reggel az átlagos alvásigényem „csak még öt percet”- re emelkedik! Innen csúszik az egész napom és ebből az öt percből lesz az, hogy képtelen vagyok emberi időben lefeküdni, amiből egyenesen következik, hogy másnap reggel minden kezdődik elölről. Sokunknak ismerős nemde? Pedig valóban csak az van készen amit megcsinálunk, nem másokat kérünk meg rá, és nem halogatjuk, hogy majd meg lesz. Mert akkor bizony nem lesz meg sosem! Legyen az egy elhalasztott vizsga, egy nagy beszélgetés, szakítás vagy épp a szerelmi vallomás!  

Az idő egy képlékeny dolog, mindenkinek arra van ideje amire szán! Ne hagyjuk, hogy összecsapjanak a fejünk felett a hullámok és végezzünk el minél több mindent abból amit terveztünk. Azért fontos ez, mert nem leszünk fiatalabbak, és mert soha nem tudhatjuk ,meddig van időnk arra amit örökké csinálni szeretnénk. De ha valamit nem kezdünk el és nem koncentrálunk arra, hogy sikeresen végre is tudjuk hajtani azt a feladatot, akkor az beporolódik, elfeledkezünk róla, és nem tesszük meg soha! Csak húsz másodpercnyi őrültség kell hozzá! Egy erős gondolat, egy szilárd elhatározás! Más nem lép helyettünk, csak mi tehetjük meg, hiszen csak az a biztos amit saját kezünkkel csinálunk meg. Ezért vannak azok a dolgok, amiket más úgysem tehet meg helyettünk! Adjunk magunknak egy esélyt éljünk az álmainknak, hagyjunk időt magunknak arra amire kell, teremtsük meg hozzá a megfelelő alapot és aztán élvezzük ki az eredményét!