Zombiológia

A világ úgy látszik elkezdett hemzsegni a zombiktól! Nagyjából hasonlóak akár vírus, nukleáris katasztrófa, vagy egyéb események miatt lett ilyen amilyen az ember lánya, vagy fia. És itt a zombi tényleg zombi, nem pedig a: reggel láttam egy ijesztő üres szemű alakor a tükörben de mire megijedtem volna rájöttem, hogy csak én vagyok!

Kép forrás: http://saysomethingijgjjtijrvovg.blogspot.hu/2015/08/day1.html

 

Sokadik erről a témáról szóló filmet vagy sorozatot hozzák ki vagy játékot készítik. Sőt van már olyan nagyon népszerű sorozat a zombikról, aminek elő sorozatot is forgatnak. Ez a teljes téma körüljárása. De én még mindig hiányolok bizonyos válaszokat. Például nézzük csak ... hallanak a zombik az biztos, de vajon látnak is ? Mert a hangot követik, sőt a hanghatás képes őket teljesen elterelni. Látniuk is kellene, mert a mozgást is érzékelik. De valljuk meg őszintén, amikor a fél feje hiányos már imitt-amott akkor, hogy lát? Nincs szeme! A ruhájuk mindig rongyos és koszos, mintha már megjárták volna a sírt, de ők nem olyan igazi élő holtak. Ezért nem indokolt, a ruhájuk megtépázottsága. A párom szerint azért van ez, mert sokat vándorolnak és hordákban teszik mindezt. Szóval a ruhájuk nagy terhelésnek van kitéve. De ha a zombik folyamatosan keletkeznek, mert ugye harapdálják a még emberszabású egyedeket, akkor hogyan lehet mindegyiknek ugyanannyira elnyűtt a gúnyája? Továbbá, miért mozog mindegyik meglehetősen darabosan? Ha már túlélték a halált persze csak részlegesen, akkor miért nem tudnak gyorsabban mozogni? Erre ugye az a válasz, hogy biológiailag bomlanak a szerveik, így az ízületeik sem tökéletesek. Ezért nem tudnak olyan intenzíven mozogni. Bár ha én rendező lennék, biztosan én sem kockáztatnám, hogy egy gyors zombi kinyírja a karaktereimet. De egy két csavarnak nem lenne rossz a gyorsan vagy esetleg normálisan mozgó zombi. Valamint, a zombik csak szaporodnak és szaporodnak. Nincs ezeknek egy természetes fogyásuk? Hiszen ha az ízületeik bomlanak, akkor az összes többi szervük is, ezzel az agy is, ami a parancsot adja a szerveknek. Persze itt a kérdés, hogy ugyan minek? Minek egy működj parancs a nem élő szervnek? Szóval egy idő után konkrétan szét kéne, hogy essenek. Darabokra! De akkor hogyan lehetne ebből nyolc plusz évados sorozatot gyártani? Azt senki nem nézné, hogy csak bent ülnek a túlélők egy biztonságos helyen, míg nem lesz vége. Így lenne a mesék vége az, hogy amíg a zombik szét nem esnek, az amíg a halál el nem helyett. 

Mindenesetre izgalmas kis történeteket lehet kihozni ebből a témából minden kifejlettet  figyelembe véve. Legyen bármi féle zombi a főcélpont az csak érdekes lehet, mert minden ami természet feletti az számunkra izgalmas és hátborzongató. Ezért meg fogjuk nézni. Félni és izgulni fogunk, mert ez az ok, amiért egyáltalán neki ülünk egy ilyennek. Majd talán lesz egyszer egy olyan alkotás is, ami az én összes kérdésemre is választ ad. És plusz egy érdekesség a legfelkapottabb sorozatból: annak ellenére, hogy épp zombi apokalipszis van, az emberiség mégis belső harcot vív, ahelyett hogy összefognának ... jellemző!