A pénz miatt.

Minden kérdésre lehet ez válasz mostanában. És ez bizony szomorú! A magyar gazdaság nincs mély szegénységben és talán ezért tartunk, itt ahol tartunk. Konkrétan azt érzem, valami nagyon nem stimmel ebben a világban, de lehet, hogy csak nálam nem stimmel valami. Általánosan elfogadott tény lett, hogy manapság nem tudsz megvenni egy nagy értékű tárgyat vagy használati cikket anélkül, hogy hitelt vennél fel rá, vagy részletekben fizesd az árát. De hová tart ez a dolog? Meddig mehet így és van e kiút ebből a helyzetből?

Többnyire egy a válasz, nincs! Nem igazán ismerek olyan embert, akinek ne lenne valami féle fizetni valója havi rendszerességgel. Pedig régen nagyapáink és nagyanyáink abban a háborúkkal és egyéb nehezítő körülményekkel teli világban akár egy házat is tudtak venni a gyerekeiknek, anélkül hogy bármi féle hitelt kellett volna felvenni rá. Persze ez régen volt és azóta a világ akkorát fordult, hogy azt még nagyon átgondolni is bonyodalmas nem még megírni. De mégis kérdezem, hogyan fordulhat az elő, hogy ekkora különbségek legyenek fizetés és fizetés között? Én nem élek nagy lábon, de rengetegszer meggondolom, hogy mi az, amit meg vehetek most és mi az mai várhat a következő hónapig. Míg a cikkek arról szólnak, hogy szeretett vezérünk milliárdokért költözködik egy villába! Mégis hogyan fordulhat ez elő? Mikor mások annyira rossz helyzetben vannak, hogy azt sem tudják miből fognak fűteni a télen. Nagyon kettészakadt ez a világ vagy csak ez az ország. 

Természetesen a pénz miatt. Akinek van, az bármit megtehet! Kiskirályként és királynőként élik az életüket a tehetősek. Felvásárolnak cégeket és televízió csatornákat miközben te be se kapcsolod a tévét, mert nem vagy otthon, épp két munkahelyed van, hogy fent tudd magad tartani. Na, ez a szomorú! Az emberek hangulata teljesen romokban hever, mert nincs elegendő pénzük arra, hogy kifizessék a számlákat és még aztán éljenek is valahogyan. Van az a mondás, hogy annyit dolgozz, amennyi a fizetésedbe belefér. Na, szerintem mi átlagemberek már fizetésnapon megtesszük ezt mivel a bérünk nevetségesen kevés! Ezen kéne valamit változtatni. Ha elégedett embereket akarsz, adj nekik olyan béreket, amikkel elégedettek lesznek. Ha lendíteni akarsz a gazdaságon, akkor ahhoz tőke kell, azt pedig csak a többség fogja tudni megadni. Az emberek csak akkor fognak vásárolni, ha van miből, és csak akkor fog megindulni az a folyamat, ami rendbe tehetné egy haldokló ország pénzkezelési problémáit. Ahhoz hogy költeni tudjunk, kell, hogy legyen, amit elkölthetünk. Ok okozati összefüggés. Na, ezen tessenek gondolkodni egy picit!