Táplálkozási gondolatok

Táplálkozás szempontjából nagyon szeretnék minden okosságot átadni nektek. Nyilván nem fog menni, mert magam sem csinálom jól. Valahogyan mindig elfogy belőlem a lendület, vagy akarat, vagy kedv.

                                                 Image result for evés

Azt vettem észre, hogy neki indulok, hogy nah együnk egészségesen, meg változtassunk jó irányba, hogy ne legyek kövér. Azután eltelik egy hét és már nincsen kedvem előre megcsinálni a holnapi ebédemet, nem szeretem azokat az ételeket, amiket kéne egyek, kifut belőlem a lendület, és azon kapom magam, hogy a negyedik palacsintát eszem meg bűntudat nélkül. Utána meg gondolkozok, hogy kéne lefogyni.

Miért van ez? Miért nem tudok hosszú ideig odafigyelni arra, hogy miket eszek.

A válaszom …… nem tudom. Tessék itt az okosság. Nem tudom, hogy miért nem vagyok képes megtartani magamban azt a szabályrendszert, ami ahhoz kéne, hogy egy kicsit fittebb legyek, mert az nagyban hozzá járulna a testi és szellemi épségemhez. Minden pedig nem máshol, mint az emberi lét alap pillérében nyugszik az agyban. Ott dől el minden. Volt már rá példa, hogy sikerült a fejemben annyira rendbe tenni a dolgokat, hogy koordinálni tudjam a táplálkozásomat.  

                                 Image result for evés

Tönkölybúza lisztből csinálok  mindent, kókuszzsírt használok, ránézek egy kanál vízre és hízok. Van egy hölgy ismerősöm, vagy több is, aki megosztotta velem a táplálkozási szokásait, hogy mit kéne. De valahogy nem tudom, hogyan kezdjek neki vagy nincs elég kitartásom.

Szóval, táplálkozási tanács:

NO1: Döntsd el fejben.  

NO2: Csináld végig azt, amit elterveztél és tarts ki.

Ennyi kell, ne csak kifogásokat keress, mint én.